Свидетелство-13годишното момче

304103_311483392197094_100000063078192_1293984_1478479290_n

На 13 годишна възраст приех Исус Христос за мой личен Спасител. Спомням си това свръх-естествено докосване на Святия Дух, когато за пръв път ми проговори нежно в сърцето. Бях дете и не обърнах много внимание на думите, които Той изговори към сърцето ми: „Кога ще се посветиш в дома Ми?” Отговорих: „Аз съм все още малък, не мога да се посветя.” Знаем мнението на хората от този свят: ‘Човек не трябва да се посвещава от толкова млада възраст. Трябва да изживееш младините си. Трябва да ходиш на дискотека, да имаш няколко „приятелки”, да си живееш безгрижно’. Поради този начин на мислене, аз също отговорих на Святия Дух, че искам да изживея младините си.

Няколко месеца по-късно, Той отново проговори на сърцето ми. Този път беше малко по-настоятелен, но аз отново Му отговорих по-същия начин. Един обикновен ден бях с мойте приятели на площада, играехме си. До площада имаше едно малко клубче и вътре хората празнуваха Възкресение Христово! Приятелите ми бяха по-напред, а аз останах назад сам. Помня този момент много добре. Все още тези думи живеят в сърцето ми. Бях сам самичък на площада, когато Святият Дух отново, този път твърдо, проговори на сърцето ми – беше директно от небето.

Думите звучаха в сърцето ми, като цял небесен хор, който пее, но същевременно, словото беше много остро. Дълбоко в сърцето ми, аз чух: “Неразбираш ли, АЗ СЪМ ТЕ СЪЗДАЛ И АЗ ТЕ ИЗПРАЩАМ да служиш на Моя народ/и.” Когато чух това слово, усетих, че много хора имат нужда от мен. В същия момент усетих как Бог засява една мечта в сърцето ми – кауза за раширяване на Божието царство. Буквално живот се стичаше от небето, в духа, душата и тялото ми. Любовта Му към мен преливаше толкова силно, че не можех да устоя. Сълзи се стичаха от очите ми и в същия момент, пасторът, който водеше църквата, отправи призив за покаяние. Аз бях отвън. Всичко, което се говореше вътре в църквата се чуваше много ясно. Със сълзи на очи отворих вратата на сградата на църквата и влязох. Хората, които бяха вътре, се очудиха, че плача толкова емоционално. Седнах на един стол и пасторът отново повтори: “Ако някой иска да приеме Исус за свой личен Спасител, сега е времето!” Спомням си трите крачки, които направих, до олтара на покаяние. Бях решен, с цялото си сърце, да приема Исус, Който е РЕАЛЕН! Приех Исус за личен Спасител и на следващия ден, ТОЙ ЗАПОЧНА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ХАРАКТЕРА МИ!!! Бог промени всичко старо в мен и изгради ново на негово място. (2 Коринтяни 5:17 )

Ако ти, който четеш това свидетелство, не познаваш Исус, отвори искрено сърцето си, предай всичките си страхове и нужди на Исус, и Той е верен да ти помогне. Исус Христос не е философска личност, или религиозен герой от Библията. Той е РЕФОРМАТОР, Който променя човешки животи! Той е приятел, на Когото можеш да се довериш. Той е Този, Който може да запълни празнотата в сърцето ти, без значение колко грешки си направил в живота си. Той може да те възстанови, за да бъдеш СИН НА ЦАРЯ! В този живот винаги ще има проблеми и нужди, но Исус е Този, Който ни дава сила, смелост и мъдрост да ги разрешим! Това, че следваш Исус, не означава, че няма да имаш проблеми – да, ще имаш, но Исус Христос е, Който ни ПРИВДИГА, когато падаме.

Молитва на покаяние: Господи Исусе, идвам при Теб, такъв какъвто съм. Моля Те да ме очистиш със Своята скъпоценна кръв и да ми простиш всеки един грях. Приемам те, Исус, като мой личен Господ и Спасител. Признавам делото Ти на Кръста, заради мен. Благодаря Ти, че ме приемаш и че мога да бъда Твой Син. АМИН!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s